Deparazitare

Indicatii si examinari

DEPARAZITAREA COMPANIONULUI

Puricii si capusele sunt vectori pentru mai multe boli infectioase si parazitare. De asemenea parazitii intestinali sunt un pericol deoarece se pot transmite la alte animale si chiar la om, determinand boli grave.
Tratamentul acestor boli presupune costuri suplimentare si vizite dese la cabinetul veterinar.
Pentru prevenirea acestor boli este indicata deparazitarea interna si externa periodica dupa schema indicata de medicul veterinar.
Pentru preintampinarea aparitiei zoonozelor este indicat de asemenea examenul coproparazitologic al animalului dumneavoastra periodic.
Pretul deparazitarilor interne si externe depinde de produsul folosit si de greutatea animalului.


Cabinet Veterinar Sector 3
Cabinet Veterinar Sector 3
Capusele si puricii

BOLI PARAZITARE

Puricii adulti paraziteaza cainii si pisicile. Acestia nu determina doar intepaturi, ci pot determina si dermatite alergice, datorita unui alergen din saliva puricelui. Cu timpul, animalele parazitate devin alergice ca urmare a muscaturilor repetate, necesitand un tratament costisitor si de lunga durata. La caini, primul semn este aparitia problemelor dermatologice, manifestate prin cruste, iar animalele se scarpina. Datorita linsului, frecarii si muscaturii repetate, animalele incep sa piarda parul si poate aparea eczema umeda. La pisici, alergia provoaca alopecii, cu cruste si mancarime severa.
Capusele sunt paraziti ce transmit numeroase boli periculoase cauzate de virusuri, bacterii, protozoare si rickettsii. Bolile cele mai frecvent diagnosticate la caini sunt borelioze, ehrlichioze, anaplasmoze, babesioze si altele. Atat la oameni cat si la animale se intalnesc aceleasi tipuri de capuse, in consecinta si oamenii se pot imbolnavi in urma infestarii cu capuse.


ADRESE:

Bd-ul Camil Ressu, Nr. 41, Sector 3
Bd-ul 1 Decembrie 1918, Nr. 37, Sector 3
Str Vatra Luminoasa, Nr. 35, Sector 2


CONTACTATI-NE

0213 482 039
0213 450 164
0212 509 563


Copyright by ARS-MEDICA COM 2020. All rights reserved.

Contactati-ne